Søg Bibelen

Det Gamle Testamente Ezekiels bog kapitel 35

35 Dom over Edom

Igen fik jeg et budskab fra Herren. Det lød:
2»Du dødelige menneske, ret blikket mod Se'irs bjerg og profetér imod folket:
3Gud Herren er jeres modstander, han vil knuse jer under sin vældige hånd! 4 5Fordi I hader mit folk Israel, vil jeg udrydde jeres byer og lægge landet øde; da skal I indse, at jeg er Herren. I udnyttede mit forsvarsløse folk ved at falde over dem og hugge dem ned, mens de endnu ikke var kommet sig over den straf, jeg måtte sende over dem som følge af deres synd.6Så sandt jeg er den levende Gud, siger Herren: Siden I elsker at se blod, vil jeg give jer blod; for nu kommer turen til jer! 7Jeg vil udrydde folket på Se'irs bjerg ved at nedhugge alle som en - både dem, der kommer og går. 8Jeg fylder bjergene, dalene og floderne med alle dem, som hugges ned af sværdet. 9Aldrig skal du rejse dig igen - aldrig skal dine byer blive genopbygget; men du skal ligge øde og forladt til evig tid. Da skal I indse, at jeg er Herren.
10For I ænsede ikke, at det var Guds eget land, I overfaldt, da I rykkede ud mod Israel og Juda for at underlægge jer dem.11Derfor, siger Herren, så sandt jeg er den levende Gud, vil jeg gengælde jeres vrede handlinger med vrede; for jeg vil straffe jer for jeres had og jalousi. Og når jeg griber ind til fordel for mit folk, skal de give mig æren for det. 12Da skal du indse, at jeg hørte hvert eneste spottende ord, du rettede imod Herren, da du påstod, at nu var hans folk et hjælpeløst bytte, der var let at opsluge; 13for dine hånlige gloser 
var et angreb på min trofasthed - jeg hørte hvert eneste ord.
14Gud Herren siger: Jeg vil udrydde dig så eftertrykkeligt, at hele verden skal fryde sig over din undergang. 15Du har frydet dig over Israels sørgelige skæbne. Nu er det min tur til at fryde mig over din; for I vil blive udryddet, alle I folk på Se'irs bjerg og i hele Edom! Da skal I indse, at jeg er Herren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar